Lounge terrasse

Ved siden af krydderurtepyramiden, som Brian lavede en ny version af i foråret 2020 (af lækker dansk lærketræ) har vi et lounge agtigt sidde arrangement. Det ligger tættest på vores terrassedør og bliver flittig brugt.
Dette foto er fra vores bryllupsdag i august 2020. Der var ikke så varmt, så vi måtte supplere med et par varme skind.

Desværre knækkede sofaen, da vi pakkede den ned for vinteren, så det bliver spændende at se, hvad vi finder på til den kommende sommer.

Haverum


Vores have består af forskellige haverum med hver deres udtryk. En tur rundt om huset byder dermed på stor afveksling og kan tage lang tid, alt efter om den besøgende vil studere alle enkeltheder eller bare de store træk.

Til venstre kan du se vores nyeste haverum fra sommer 2020.
Et stort hjertetræ har måttet lade livet for at få plads til det lave og det høje højbed og et drivhus. (Det er et andet haverum) Højbedene er fremstillet af dansk lærketræ, som vi har hentet på savværket i Gjern. Området  imellem er belagt med lærke træflis fra samme sted.


Brian har snedkereret og det høje bed er forsynet med sneglekant af rusten jern, mens det lave har fået koppertape hele vejen rundt. Det er det nye Dahlia bed og de har groet super fint. Det høje bed er til lækre grøntsager, som vi  ikke har fået fuldt udnyttet endnu. Bag bedende har vi plantet 4 søjlefrugttræer, der med tiden skal lukke af mod naboen.

Robinie port
Brian konstruerede 2 porte i 2020, som danner overgang fra det ene haverum til det andet. De er lavet af robinietræ, stammer, som er en endnu hårdere træsort end lærke træ. Vi har ikke mange robinietræer i Danmark.

Disse stammer er fra Europa og er hentet på savværket i Gjern.


Denne port markerer overgangen fra "fod gangen" til trædebregnene med trædesten.

Vi har flere forskelligartige hyggekroge og haverum, som vi vil fortælle om senere, bl.a. på Patricia´s blog.
De skifter udseende ind i mellem fordi vi hele tiden får nye ideer. Faktisk kunne vi godt tænke os mere plads, men det er en udfordring der kræver større omvæltninger.

Hyggekrog med grill

Denne hyggekrog ligger uforstyrret med udsigt til vores "mystiske" hjørne. Der er sol om formiddagen og igen senere om eftermiddagen.

Her har vi også placeret vores grill og vi har siddet her mange aftenenr for at spise lækre grill kreationer.

På dette foto var Patricia i gang med at prepare rosenblade til tørring. En utrolig velduftende beskæftigelse.